Град на водата – “Freedom Ship”

Строят „Кораб на свободата“, едновременно 100 хил. души ще могат да се наслаждават на лукс, спорт и спокойствие - рай за олигарсите
17 мар 2008 13:25,
21
Град на водата – “Freedom Ship”
Снимка: freedomship.com

Мечтали ли сте някога да живеете в океана? Да бъдете постоянно под открито небе, сред шума на вълните и да се наслаждавате на мекия бриз. Няма да ви бъде никак скучно, ако отидете да живеете на уникалния “Кораб на свободата” (Freedom Ship) – огромен град на вода, където са ви гарантирани вечно спокойствие и съседство с богати и прочути хора.

Водата се оказа напълно подходяща стихия за тази “държава”, която ще си бъде “самодостатъчна”, пише Newsru и допълва,  че на уникалния “Кораб на свободата” жилище ще могат да си купят 18 000 души.

Каютите, оформени като разкошни градски апартаменти струват от 180 000 до 2,5 милиона долара, а цената на каютите лукс достига 44 милиона долара.

Без каквото и да са неудобство на кораба могат да се намират едновременно около 100 000 души: около 50 000 “местни”, 25 000 персонал и също толкова туристи и бизнесмени, за които ще е по-удобно да живеят на кораба.

В свободното си време хората на борда ще могат да се разхождат по магазините, да отидат на театър, да играят тенис, боулинг или баскетбол, да се качат на яхта или на велосипед, за който има специални пътеки или да ловят риба.

През нощта на кораба ще работят няколко клуба. Цялата зона за отдих заема 20 000 кв. м.

На територията на “водната държава” няма да действат законите на нито една страна, а това означава, че живеещите там хора няма да трябва да плащат данъци за каквото и да е.

“Морското чудо” е създадено под ръководството на Норман Никсън, има 25 палуби, ширина 300 метра и дължина над 1 км.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
32
 
! Отговори
преди 15 години
Понеже, не бях чувал за това, ми стана интересно и реших да се поровя из мрежата, за да получа повече информация. Попаднах на същата, която бях прочел в нашите сайтове, но с една разлика никъде не се споменаваше за завършването на този проект. Напротив сипеха се въпроси, от хора, които искаха да разберат, какво става и докъде е стигнал строежа на уникалния град върху вода. Отговори срещнах на няколко места, повечето посочваха като крайна дата на строежа 2010 гЗапитах се, как така завършването на този уникален град на свободата, не е отразено като новина в нито една от световните медии.Има идея за построяването на такъв кораб, това е факт.Но истината е, че все още няма никаква информация, кога точно ще се случи това.
19
8
 
32
 
! Отговори
luboznatelen:) преди 15 години
Статията е много хубава, и дано скоро да пишат и за започването на строежа.Този проект е от доста отдавна ,още преди 2000 година бях чел във вестника за това , но от тогава проекта е претърпял доста промени !Дизайнерите и инженерите са го променили и кой знае още колко ще променят преди да се построи.Това е нещо, което никога не е било мечтано да се построи ,камоли да се започне строеж.Дано хората да са сериозни и да не се откажат накрая.И се замислете , няма да плащате данъци никога вече и няма да дишате замърсения въздух на претъпкания град. Добър начин да започнеш живот начисто.;) Летището е близко и можеш по всяко време да отидеш кадето посискаш! Има много предимства можеби и недостатъци, но хората ,който ще строят, ще измислят решение ;) Апартаментите ще се изкупят още преди да се построи :DНаистина, ако това стане реалност ,то със сигурност ще бъде доста любопитно и атрактивно! Една страхотна голяма човешка колония върху вода. Звучи като фантастика, но това е бъдещето.
18
8
 
32
 
! Отговори
БАТ'БАЙ ТИ ГАНЮ преди 16 години
НЕ СЪМ ГО ВИЖДАЛ ,НО СЪМ БИЛ НА КОРАБ 500 МЕТРА-"РОКО САН" БЕШЕ 500 МЕТРА ДЪЛАГ И 36 ШИРОК.......
17
8
 
32
 
! Отговори
West City преди 16 години
Titanik pasti da qde tozi korab shte bade hita na sezonq kogato go zavarshat ako sa zapo4nali da go stroqt de .I sled vreme shte ima film Freedom ship - korabut na chove4estvoto
16
8
 
32
 
! Отговори
преди 16 години
mai imeto e gre6no "Град на водата Freedom Ship az mislq 4e si e freedom shit a vie. Da stoi6 i da se 4udi6 kvo da prai6 i da gleda6 samo voda tova si e za izperkvane ako vi e ke6 tolkova "ALKATRAS" sa6to e svoboden za jiveene ne mislite li ?
15
8
 
32
 
! Отговори
очевидец преди 16 години
В пристанището на Хамбург не видях цял град , но видях два четери етажни жилищни блока , монтирани на водна платформа да ги дъпат в залива с кораб влекач . Това беше 2001год. Сега може да са станали и повече , а може и тогава да са били повече , другите да не съм видял.Там понеже пристигат емигранти от цял свят и излизат от сандъците на корабите , като лалугери , германците не ги допускат до сушата , а ги населяват в жилищата - кораби докато им се уреди статуквото.
14
8
 
32
 
! Отговори
Mitko преди 16 години
Това е ужасно, да живееш в клетка насред океана... Голяма "свобода", няма що...
13
8
 
32
 
! Отговори
Томов преди 16 години
Ще им дойде акъла на инвеститорите
12
8
 
32
 
! Отговори
chiva преди 16 години
Но коментарите глупави! И злобни. Защо сте такива лоши хора не разбирам? Вижте колко интересни,забавни и приятни неща може да научи човек тук!! Спрете този изблик на злоба и сарказъм.
11
8
 
32
 
! Отговори
преди 16 години
kvoto i da si govorim si na korab drugo e da se razhodish sred prirodata i drugo e da si v zatvoreno prostranstvo.Predi vreme gledax po Discovery za sushtiq korab i ako go spoleti nqkoq 15 metrova vulna stava mnogo strashno
10
8
 
32
 
! Отговори
debnadaviebna преди 16 години
дискавърито преди колко време даваха за тоя кораб не мога да си спомня
9
8
 
32
 
! Отговори
bai lev преди 16 години
е т'ва ако стане наистина си режа колкото глави имам по тялото!!!!!!!!! :)
8
8
 
32
 
! Отговори
Замунда преди 16 години
Ето оригинала все пак....... преписвано е дословноЭто "чудо морское", созданное под руководством Нормана Никсона (Norman Nixon), имеет 25 палуб, ширину 300 метров и длину более километра. Вес судна достигает трех тонн, а водоизмещение - 2,7 млн тонн.
7
8
 
32
 
! Отговори
Milen преди 16 години
Същото нещо смятах да пиша токущо. Това е само проект от 2001г. , строежа на който дори не е започнал и не се знае дали някога ще започне.Подразни ме факта, че в статията пишеше, че кораба тежал 3тона и след забележката на "нас" читателите статията бе "коригирана" .. защо обаче изтриха забележките/коментарите ни?
6
8
 
32
 
! Отговори
Замунда преди 16 години
Абе що сте толкова неграмотни не ми е ясно... имате 3-*** главни редактора и незнам колко още редови редактора... просто е трагедия :))))
5
8
 
32
 
! Отговори
adadada преди 16 години
Това е само проект.. строежа на кораба не е започнал.Днес.бг пак приказват глупости ... "Построиха Кораб на свободата, едновременно 100 хил. души ще могат да се наслаждава"!construction has not even begun as of 2008.!
4
8
 
32
 
! Отговори
:) преди 16 години
и мене, и мене........... то лошо няма, ама....не е културно... :P
3
8
 
32
 
! Отговори
baj Hasan преди 16 години
Dobar den ve4e 2-va pati me otrqzaha kolegite ot dnes.bg
2
8
 
32
 
! Отговори
:) преди 16 години
СТИГА ТРИЛИ КОМЕНТАРИ
1
8
 
32
 
! Отговори
:) преди 16 години
Бай Хасане, а добър ден....е сега и нас ще ни изтрият... :P